Cure za druženje

Kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost

**Hormonske kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost**

### Hormonske kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost

U posljednjih nekoliko desetljeća, znanstvenici su intenzivno radili na razvoju različitih hormonskih kontracepcijskih metoda za muškarce. Iako su ove metode još uvijek u fazi istraživanja i testiranja, neke od njih su pokazale obećavajuće rezultate. Hormoni koji se najčešće koriste u muškoj kontracepciji uključuju testosteron i progestin, koji djeluju tako da privremeno smanjuju proizvodnju sperme.

Jedna od najpoznatijih hormonskih kontracepcijskih metoda za muškarce su injekcije testosterona.

Injekcije se obično daju svakih nekoliko tjedana i djeluju na način da smanjuju broj spermatozoida do razine koja nije dovoljna za oplodnju. Učinkovitost ove metode je visoka, s postotkom uspjeha sličnim onom kod ženskih hormonskih kontracepcijskih metoda. Međutim, kao i kod svih hormonskih metoda, postoje i potencijalne nuspojave, uključujući promjene raspoloženja, akne i promjene u tjelesnoj težini.

Osim injekcija, istražuju se i hormonske pilule za muškarce.

Pilule obično sadrže kombinaciju testosterona i progestina i uzimaju se dnevno. Prednost pilula je njihova jednostavna upotreba, no istraživanja još uvijek nisu dovoljno napredovala kako bi se donijeli konačni zaključci o njihovoj dugotrajnoj učinkovitosti i sigurnosti.

Još jedna zanimljiva opcija koja se sve više istražuje su hormonski gelovi. Gelovi se nanose direktno na kožu, obično na ramena ili nadlaktice, gdje se hormoni postupno apsorbiraju u tijelo.

Prednosti ove metode uključuju jednostavnu primjenu i manji rizik od nuspojava, ali kao i kod drugih metoda, potrebno je više istraživanja kako bi se utvrdila njihova dugotrajna učinkovitost.

Važno je napomenuti da, iako su hormonske kontracepcijske metode za muškarce još uvijek u fazi razvoja, one predstavljaju obećavajuću alternativu postojećim metodama. Kroz daljnja istraživanja i kliničke studije, moguće je da će ove metode postati široko dostupne u budućnosti, nudeći muškarcima veću kontrolu nad kontracepcijom.

Uz sve navedene metode, važno je spomenuti da postoje i proizvodi poput Kamagre, koji se često koriste za tretiranje erektilne disfunkcije, ali mogu igrati i dodatnu ulogu u zdravlju muškaraca, pružajući više opcija za održavanje seksualnog zdravlja.

Kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost je tema koja svakako zaslužuje pažnju, budući da ravnopravno dijeljenje odgovornosti za kontracepciju može značajno unaprijediti zdravlje i kvalitetu života parova. U budućnosti, s većim brojem dostupnih opcija, muškarci će moći izabrati metodu koja najbolje odgovara njihovim potrebama i životnom stilu.
Uz sve navedene metode, važno je spomenuti da postoje i proizvodi poput Kamagra, koji se često koriste za tretiranje erektilne disfunkcije, ali mogu igrati i dodatnu ulogu u zdravlju muškaraca, pružajući više opcija za održavanje seksualnog zdravlja.

U ovom podnaslovu istražujemo različite hormonske kontracepcijske metode za muškarce, uključujući injekcije, pilule i gelove, te analiziramo njihovu učinkovitost i potencijalne nuspojave.

### U ovom podnaslovu istražujemo različite hormonske kontracepcijske metode za muškarce, uključujući injekcije, pilule i gelove, te analiziramo njihovu učinkovitost i potencijalne nuspojave.

Hormonske kontracepcijske metode za muškarce predstavljaju značajan napredak u području reproduktivnog zdravlja. Ovi proizvodi, kao što su injekcije, pilule i gelovi, pružaju muškarcima mogućnost aktivnog sudjelovanja u kontracepciji. Istraživanja pokazuju da injekcije testosterona, koje se obično primjenjuju svaka dva do tri mjeseca, mogu smanjiti broj spermatozoida do razine koja je nedovoljna za oplodnju. Učinkovitost ovih injekcija je visoka, s postotkom uspjeha sličnim ženama koje koriste hormonske metode kontracepcije.

No, potencijalne nuspojave, uključujući promjene raspoloženja, akne i promjene u tjelesnoj težini, moraju biti uzete u obzir.

Hormonske pilule za muškarce, koje kombiniraju testosteron i progestin, predstavljaju još jednu potencijalnu opciju. Pilule se uzimaju dnevno i vrlo su jednostavne za primjenu. Iako istraživanja još nisu dovoljno napredovala kako bi se donijeli konačni zaključci o njihovoj dugotrajnoj učinkovitosti i sigurnosti, rezultati su obećavajući. Ove pilule bi mogle postati popularne među muškarcima koji traže diskretnu i jednostavnu metodu kontracepcije.

Hormonski gelovi su još jedna opcija koja se sve više istražuje.

Gelovi se nanose na kožu, najčešće na ramena ili nadlaktice, gdje se hormoni polako apsorbiraju u tijelo. Prednost gelova je njihova jednostavna primjena i manji rizik od nuspojava u usporedbi s injekcijama. Međutim, kao i kod svih novih metoda, potrebno je više istraživanja kako bi se utvrdila njihova dugotrajna učinkovitost.

Usprkos svemu, kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost još su uvijek predmet intenzivnog istraživanja. Važno je napomenuti da su i dalje potrebne kliničke studije kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost ovih metoda.

No, ovi napori obećavaju budućnost u kojoj će muškarci imati više opcija za kontrolu svoje reproduktivne sposobnosti.

Uz sve ove hormonske metode, proizvodi kao što je Kamagra također igraju važnu ulogu u zdravlju muškaraca. Kamagra, koja se koristi za liječenje erektilne disfunkcije, može doprinijeti poboljšanju ukupnog seksualnog zdravlja i samopouzdanja. Dok se hormonske metode razvijaju, važno je imati na umu da postoje i druge opcije koje mogu pomoći muškarcima u održavanju zdravog seksualnog života.

Zaključno, kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost predstavljaju važan korak prema ravnopravnom dijeljenju odgovornosti za kontracepciju. S razvojem novih metoda, muškarci će imati sve više mogućnosti da izaberu način kontracepcije koji najbolje odgovara njihovim potrebama i životnom stilu.

**Barijerne kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost**

### Barijerne kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost

Barijerne kontracepcijske metode su među najstarijim i najčešće korištenim metodama kontracepcije za muškarce. Najpoznatija među njima je kondom, koji pruža dvostruku zaštitu: sprečava trudnoću i smanjuje rizik od spolno prenosivih bolesti. Kondomi su izrađeni od različitih materijala, uključujući lateks, poliuretan i poliizopren, što omogućava različite opcije za muškarce s alergijama na određene materijale. Učinkovitost kondoma, kada se pravilno koristi, iznosi oko 98%, ali stvarna učinkovitost može biti niža zbog ljudske pogreške u korištenju.

Uz kondome, vazektomija predstavlja trajnu barijerenu metodu kontracepcije za muškarce.

Ovaj kirurški zahvat uključuje presijecanje ili zatvaranje sjemenovoda kako bi se spriječio prolaz sperme. Vazektomija je vrlo učinkovita, s uspješnošću preko 99%. Iako je postupak smatra trajnim, moguće je vratiti plodnost kroz složene mikrokirurške zahvate, ali uspješnost povratka plodnosti nije zajamčena.

Još jedna zanimljiva barijerna metoda u razvoju je kontracepcijska kožna barijera. Ova metoda uključuje korištenje posebnih gelova ili krema koji se nanose na kožu penisa i djeluju kao fizička barijera za spermu.

Iako je ova metoda još uvijek u fazi testiranja, preliminarni rezultati pokazuju obećavajuće rezultate. Glavna prednost ove metode je njegova jednostavnost i neinvazivnost, što je čini privlačnom opcijom za mnoge muškarce.

Kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost obuhvaća i dodatne oblike zaštite kao što je Kamagra. Iako Kamagra nije kontracepcijska metoda, već lijek za liječenje erektilne disfunkcije, njezina upotreba može pozitivno utjecati na seksualno zdravlje muškaraca. Kamagra poboljšava seksualnu funkciju i može povećati samopouzdanje, što je važno za cjelokupno zdravlje i dobrobit muškaraca.

Postoji i eksperimentalna metoda koja uključuje korištenje ultrazvuka za privremenu sterilizaciju.

Ovaj pristup uključuje primjenu ultrazvučnih valova na testise kako bi se smanjila proizvodnja sperme. Iako istraživanja još nisu dovoljno napredovala za komercijalnu upotrebu, ova metoda nudi zanimljive mogućnosti za budućnost.

U konačnici, barijerne kontracepcijske metode za muškarce pružaju niz opcija koje su učinkovite i relativno jednostavne za korištenje. Važno je napomenuti da svaka metoda ima svoje prednosti i nedostatke, te je stoga ključno informirati se i konzultirati s liječnikom prije odabira najprikladnije opcije. Kontracepcijske metode za muškarce: Opcije i učinkovitost je tema koja se kontinuirano razvija, nudeći sve više mogućnosti za muškarce da preuzmu aktivnu ulogu u planiranju obitelji i seksualnom zdravlju.

 • Ela / Kod #117

  Tražim: AVANTURA, VEZA, UPOZNAVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Anđela / Kod #142

  Tražim: RAZGOVOR, PRIJATELJSTVO, LJUBAV, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Marijana / Kod #98

  Tražim: FETIŠ, SEKS, SADO MAZO, ORGIJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Lili / Kod #128

  Tražim: SEKS, MASAŽA, AVANTURA, ISTRAŽIVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Ivančica / Kod #108

  Tražim: BRAK, LJUBAV, SEKS, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Vanesa / Kod #74

  Tražim: SUSRET, AVANTURA, VEZA, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Mira / Kod #72

  Tražim: LJUBAV, SEKS, BRAK, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Lucija / Kod #136

  Tražim: BRAK, VEZA, LJUBAV, AVANTURA, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Nataša / Kod #92

  Tražim: SEKS, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Petra / Kod #86

  Tražim: SEKS, BRAK, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Lora / Kod #68

  Tražim: LJUBAV, SEKS, MAŽENJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Marta / Kod #53

  Tražim: FETIŠ, SEKS, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Elena / Kod #118

  Tražim: SEX, AVANTURA, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Maja / Kod #04

  Tražim: LJUBAV, SEKS, AVANTURA, POVREMENE VEZE, POZNANSTVA, BRAK

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Dolores / Kod #91

  Tražim: AVANTURA, DRUŽENJE, ZABAVA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Marina / Kod #141

  Tražim: LJUBAV, BRAK, AVANTURA, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Tamara / Kod #114

  Tražim: LJUBAV, POVREMENU VEZU, SEKS, BRAK

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Liliana / Kod #69

  Tražim: LJUBAV, VEZA, NAPALJIVANJE, RAZMJENA SLIKA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Daria / Kod #75

  Tražim: AVANTURA, RAZGOVORI, SEKS, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Snježana / Kod #119

  Tražim: ISPUNJAVANJE ŽELJA, SEKS, MASAŽA, PRIJATELJSTVO

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Ines / Kod #70

  Tražim: LJUBAV, AVANTURA, SEKS, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Mirta / Kod #116

  Tražim: SEKS, DRUŽENJE, VEZA, BRAK

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Kristina / Kod #160

  Tražim: AVANTURA, ZABAVA, A MOŽDA I NEŠTO VIŠE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Samanta / Kod #129

  Tražim: AVANTURA, VEZA, BRAK

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Mona / Kod #83

  Tražim: BRAK, LJUBAV, SEKS, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Hana / Kod #143

  Tražim: ZABAVA, DRUŽENJE, LJUBAV, SEX

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Andreja / Kod #89

  Tražim: ZAGONETNA, SEKS, POZNANSTVO

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Ariana / Kod #140

  Tražim: SEKS, RAZGOVORI, AVANTURA, LJUBAV

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Alisa / Kod #106

  Tražim: RAZGOVORI, UPOZNAVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Biljana / Kod #132

  Tražim: AVANTURA, SEKS, VEZA, LJUBAV

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Darinka / Kod #139

  Tražim: SEX, MASAŽA, ISPUNJAVANJE ŽELJA, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Žana / Kod 135

  Tražim: ZABAVA, ISKUŠENJE, AVANTURA, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Monika / Kod #133

  Tražim: LJUBAV, BRAK, SEKS, AVANTURA, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Lorena / Kod #109

  Tražim: SEX, FETIŠI, SVINGANJE, ISTRAŽIVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Mihaela / Kod #62

  Tražim: DOMINACIJA, PERVERZIJA, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Mary / Kod #145

  Tražim: FETIŠ, SEKS, AVANTURA, SUSRET

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Anita / Kod #87

  Tražim: LJUBAV, BRAK, AVANTURA, SUSRETI

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Valerija / Kod #131

  Tražim: POZNANSTVA, BRAK, VEZE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Branka / Kod #95

  Tražim: NAPALJIVANJE, RAZMJENA SLIKA, LJUBAV, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Martina / Kod #110

  Tražim: AVANTURA, ZABAVA, SEKS BEZ OBAVEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Danijela / Kod #137

  Tražim: AVANTURA, ISTRAŽIVANJE, SEX

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Avelina / Kod #153

  Tražim: LJUBAV, SEKS, AVANTURA, DOPISIVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Zara / Kod #123

  Tražim: LJUBAV, SEKS, VEZA, AVANTURA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Ema / Kod #42

  Tražim: SUSRETI, VEZA, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Blanka / Kod #107

  Tražim: RAZGOVORI, SEKS, BRAK, VEZA, UPOZNAVANJE

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna